Voor 18:00 besteld = morgen in huis!

We hebben altijd het feit dat tatoeages permanent zijn beschouwd als zowel een zegen als een vloek. Het is een zegen omdat een ontwerp dat veel voor je betekent voor altijd op je lichaam blijft; maar het is een vloek omdat, voor sommige mensen, voor altijd aanvoelt als een grote toewijding, en er is altijd het risico dat je er later spijt van krijgt. Of het nu de naam van een ex is, een citaat dat niet langer resoneert, of een ontwerp dat gewoon een slechte herinnering oproept, er zijn tal van mensen met permanente ontwerpen op hun lichaam waar ze moe van zijn geworden. Gelukkig is lasertatoeageverwijdering een optie.

Dankzij de moderne technologie is het mogelijk om inkt van het oppervlak van je huid te laten verwijderen, waardoor je voor altijd van het ontwerp af bent. Als dat iets is waar je nu of in de toekomst over nadenkt, zijn er een paar dingen die je moet weten over het proces. Je vraagt je misschien af hoe lasertatoeageverwijdering werkt, of het pijn doet, en wat de kosten zijn. We spraken met Corey L. Hartman, MD, gecertificeerd dermatoloog en oprichter van Skin Wellness Dermatology in Birmingham, AL, over wat je moet weten voordat je een tatoeage laat verwijderen.

Hoe werkt tatoeageverwijdering?

De meest effectieve manier om een tatoeage te verwijderen is via een gerichte, in-office laser, waarbij laserenergie voor een kwestie van picoseconden (een zeer klein deel van een seconde) op het pigment wordt gericht om de inkt af te breken. Als je volledig onbekend bent met het proces, vraag je je waarschijnlijk af: “Hoe werkt lasertatoeageverwijdering?”

“De laser werkt om pigmentdeeltjes af te breken zoals een sloophamer beton zou breken om de inkt te verstoren en af te breken, waardoor je lichaam de kleinere fragmenten kan absorberen en deze na verloop van tijd natuurlijk kan afbreken,” vertelt Dr. Hartman aan POPSUGAR. “Behalve chirurgische verwijdering is er momenteel geen andere effectieve methode om een tatoeage te verwijderen.”

Er zijn verschillende lasertatoeageverwijderingsapparaten op de markt, maar Dr. Hartman beveelt het gebruik van de PicoSure laser aan, toevoegend dat het de meest geavanceerde behandeling beschikbaar is voor het verwijderen van tatoeages: “Het heeft de manier waarop lasers worden behandeld gerevolutioneerd, de frequentie van bijwerkingen aanzienlijk verminderd, en het gebruik ervan zelfs voor de donkerste huidtinten uitgebreid,” zei hij.

Hoeveel sessies voor tatoeageverwijdering heb ik nodig voordat mijn tatoeage volledig weg is?

Kort gezegd: het verwijderen van een tatoeage is geen snelle oplossing. Omdat het pigment op meerdere lagen onder het huidoppervlak is aangebracht, zal het tijd en meerdere sessies vergen om het pigment volledig af te breken. Patiënten wordt doorgaans geadviseerd om elke zes tot acht weken sessies te boeken, en gemiddeld kan het tussen de acht tot 10 sessies duren voordat het gewenste eindresultaat wordt bereikt, afhankelijk van hoe groot of vervaagd je tatoeage aanvankelijk is. (Grotere tatoeages kunnen bijvoorbeeld meer sessies vereisen dan 10.)

Doet tatoeageverwijdering pijn?

Pijn is subjectief, en iemands tolerantie voor het tatoeageverwijderingsproces kan variëren van persoon tot persoon. Je zou de sensatie die je krijgt van de laser kunnen vergelijken met het krijgen van de daadwerkelijke tatoeage, maar volgens Dr. Hartman is elke sessie gedurende het proces vrij kort — het zou niet langer dan 15 minuten moeten duren, afhankelijk van hoe groot je tatoeage is.

Als je pijngevoeligheid laag is, overweeg dan om je dermatoloog of technicus te vragen om 20 minuten voor de behandeling een verdovende crème aan te brengen.

Welke risico’s zijn er verbonden aan lasertatoeageverwijdering?

Zoals bij elke cosmetische procedure, brengt lasertatoeageverwijdering enkele risico’s met zich mee: “Wanneer laserenergie betrokken is, is er een risico op pigmentverlies, verdonkering van de huid of een verandering in de textuur van de huid,” zegt Dr. Hartman. Hij merkt echter op dat textuurveranderingen zeldzaam zijn, “aangezien de laser pigment als doelwit heeft, en pigment maakt deel uit van de normale huidanatomie.”

Hoeveel kost lasertatoeageverwijdering?

Prijzen voor tatoeageverwijdering hangen grotendeels af van waar je woont, maar over het algemeen, als je een tatoeage via laserverwijdering wilt laten verwijderen, moet je weten dat het niet goedkoop is. Volgens Dr. Hartman kan het proces tussen de £80 tot £400 per sessie kosten, afhankelijk van de grootte van de tatoeage.

Conclusie

Het verwijderen van een tatoeage is een besluit dat niet lichtvaardig genomen moet worden, gezien het zowel een fysiek als emotioneel proces is. Met de hulp van moderne lasertechnologie is het echter mogelijk geworden om afscheid te nemen van ongewenste inkt en een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen. Hoewel het proces tijd, geduld en een aantal sessies vereist, biedt lasertatoeageverwijdering een veilige en effectieve manier om tatoeages te laten vervagen of volledig te verwijderen.

Mocht je overwegen om een tatoeage te laten verwijderen of als je vragen hebt over het proces, dan kun je altijd terecht bij No.85. Ons team van deskundigen staat klaar om je te voorzien van professioneel advies, begeleiding en ondersteuning gedurende het gehele proces van tatoeageverwijdering. Bij No.85 begrijpen we de complexiteit van deze beslissing en streven we ernaar om je een zorgzame en comfortabele ervaring te bieden.

Bron: No.85 tattoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *